profesor Tomislav Dolušić

Profesor Tomislav Dolušić je dugi niz godina među našim vodećim trenerima. Čast nam je već dugi niz godina dijeliti prijateljstvo i surađivati na Hard Body i Born2Flow projektima. Osnovao je  jedinstvene sustave vježbanja Hard Body complete training te Born2Flow na kojima predano zajednički radimo.  Vježbanje je kralj, prehrana je kraljica stara je izreka Jack LaLanea, rodonačelnika fitness pokreta. As now as then, vrijedila je u 60-im godinama prošlog stoljeća,  vrijedi jednako i danas. Kao rezultat toga, prehrana i vježbanje međuzavisni i pravi rezultati dolaze zajedničkim pristupom.

Profesor Tomislav Dolušić je riznica znanja i praktičnih umijeća o vježbanju i fitnessu, disanju i filozofiji pokreta. Diplomirao je fitness i fizičku priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. U profesionalnoj karijeri je trenirao i intenzivno se bavio sportom. U teretani je počeo vježbati s 15 godina, a svoj prvi fitness klub Gornjas gym osnovao je s grupicom frendova/entuzijasta davne 1990. godine.  Fitness centar Dream Gym osnovan je 2000. godine u Zagrebu. Od 2005. godine Dream gym počinje djelovati na današnjoj adresi Sopot – Novi Zagreb. U idućem razdoblju podiže fitness na višu razinu. 2012. godine pokreće fitness seminar Total Body Coach, koji se sastoji od edukacijskog tečaja za fitness trenere i entuzijaste. TBC tečaj se s velikim uspjehom provodio 3 godine. Medijski je aktivan u televizijskim i pisanim prilozima.

2020. je pokrenuo i uspješno vodi Fitness učilište Ostvari san za stručno osposobljavanje fitness trenera po jedinstvenom programu.

Piše članke i kolumne za vodeće fitness magazine i portale. 2012. sukreator i voditelj sportske emisije na Z1 TV – Sport & fitness. Tijekom preko 20 godina održao je stotine seminara edukacija u Hrvatskoj i drugim zemljama. Mnogi treneri su prošli njegovu obuku, naučivši originalne vrhunske tehnike i praktična znanja, stekli licencu trenera prema Hard Body, Born2Flow te Wim Hof metoda disanja programima. Usavršavanje je osnova za primjenjena znanja. Stalno je u toku sa svjetskim trendovima i u potrazi za novim znanjima u svijetu fitnessa.

2023. je izdao knjigu “Stvoreni za kretanje” koja objedinjuje znanja i tehnike pokreta. Bilo mi je zadovoljstvo dodati u prilog poglavlje o prehrani u ovoj sjajnoj knjizi.

Njegov radni moto je

„Cjeloživotno učenje, strast i želja za novim znanjima i vještinama, je ono što me tjera naprijed…“