Kako radi intermitentni post

Kako radi intermitentni post – prekidani post?

KAKO RADI intermitentni post / prekidani post?

O intermitentnom postu pisao sam ranije već nekoliko puta. U nutricionističkoj praksi i dalje se redovito susrećem s pitanjem što mislim o ovoj vrsti prehrane. Drugo često pitanje je kako radi intermitentni post? Pojavila se potreba složiti nešto šire odgovore na glavna pitanja o tome kako radi intermitentni post. Sve što ste htjeli znati, a niste imali koga pitati, na jednom mjestu. 

Kako slika govori više riječi, mislili smo da je bolje snimiti odgovore u obliku video priloga. Kroz 9 kratkih video klipova sažeto je obrađena tema intermitentnog posta. Kao i za svaku temu u prehrani, vrijedi da nije moguće u jednom tekstu pokriti sve moguće poveznice, pitanja i odgovore. Isto vrijedi za intermitentni post. U budućnosti moguće bude više priloga. Ovo je jedan sažeti pregled, s izdvojenim ključnim točkama. 

kako radi intermitentni post - proširena verzija

kako radi intermitentni post

eP.01 - Što je intermitentni post?

Kako opisati što znači intermitentni? Da li je bolje reći prekidani ili povremeni post? Kratki uvod u intermitentni post i najčešće vrste. Kako prekidani post funkcionira?

Kako se primjenjuje intermitentni post

ep.02 - Kako radi intermitentni post?

Uvod za početi i primjenjivati prekidani post? Razlika između prekidanog posta i uobičajenog modela 5 obroka dnevno? Zašto je važno razlikovati nahranjeno stanje i period posta? Što je prozor hranjenja?

eP.03 - NAČINI PRIMJENE

Kako odabrati model intermitentnog posta? 16:8 ili drugi ? Koliko obroka stane u prozor hranjenja? Trikovi za vrijeme posta. Može li se ipak piti i jesti kad se posti? Naglasak na važnosti hidracije za vrijeme posta.

intermitentni post

eP.04 - NAjčešće greške

Koje su najčešće greške kod primjene intermitentnog posta? Loši načini provedbe prekidanog posta? Problem prejedanja i dehidracije, te druge zamke kod provođenja intermitentnog posta.

tko ne smije

eP.05 - TKO NE SMIJE na intermitentni post?

Sigurnost i zdravlje su uvijek na prvom mjestu. Tko ne bi smio ići na intermitentni post. Primjeri rizičnih skupina s upozorenjima. Koja je razlika između prekidanog i pravog ili čistog posta?

bitno za shvatiti kako radi intermitentni post

eP.06 - BITNO za uspjeh 16:8 intermitentnOG postA

Kako iskoristiti najbolje od odabranog načina intermitentnog posta? Koje se kritične točke bitne za uspjeh intermitentnog posta? Zašto je važan obrok koji otvara prozora hranjenja nakon perioda gladovanja?

eP.07 - mogu li vježbati uz intermitentni post?

Pitanja iz prakse. Smije li se vježbati dok se provodi intermitentni post? Kad je najbolje vrijeme za vježbanje uz intermitentni post? Kako se hraniti ako vježbam i držim se plana intermitentnog posta?

sažeti pregled

eP.08 - glavne koristi intermitentnog posta

Prije nego se odlučite na intermitentni post, pogledajte ovo. Glavne koristi intermitentnog posta možda vas iznenade. Ima nešto važnije od učinka mršavljenja? Koje namirnice ne smijte izbacivati na intermitentnom postu?

kako radi intermitentni post sažetak

eP.09 - SAŽETI PREGLED kako radi intermitentni post

Sažeti pregled donosi odgovore na ključna pitanja o praktičnoj primjeni intermitentnog posta. Koristi i pozitivne strane, uz upozorenja i kontraproduktivne načine prakse.

kako radi intermitentni post coaching

eP.10 - intermitentni post uz coaching nutricionista

Ako želite saznati da li je intermitentni post pravi izbor za vas, možda je prethodno savjetovanje s nutricionistom najbolji potez. U Nutriskopu radimo diet coaching s više od 20 godina prakse.