Projekt 30 facebook objava za prehranu u izolaciji

U ožujku 2020. nakon jednog članka vezanog za imunitet i tada rastuću prijetnju COVID-19, počeo sam pisati o hrani i imunitetu. Hrana za imunitet, namirnice koje su važne i mogu pomoći. Ciljao sam isprva 30 objava, simbolizirajući 30 dana u izolaciji. Prehrana u vrijeme COVID-19 – hrana za imunitet, svaki dan jedno štivo. U međuvremenu, druga godina proglašene korona / COVID-19 / SARS-CoV-2 pandemije, cijepljenja i ograničenja zbog epidemioloških mjera, možda stiže kraj globalne pošasti. 

Boravak u kući, manjak kretanja i zatvorene teretane, ograničenja rada trgovina i drugo čine recept za nutritivnu katastrofu i pogoršanje tjelesne mase prema debljanju i nakupljanju masnog tkiva. Iz tog razloga nastao je svojevrsna potreba odgovaranja na goruća pitanja s uvjetima u kojima se dosad nismo sreli. Ista planeta, isti život, “novo normalno”. 

Mnogi stručnjaci su podijelili svoja mišljenja i savjete za jačanje zdravlja, ovo je jedan od priloga. Svi smo u ovom zajedno, bez obzira na kontinent i zemlju. Puno je pitanja u prehrani na koja treba dati odgovore.  Koje namirnice mogu biti važne za imunitet? Kojih se treba čuvati? Što je hrana za utjehu i dosadu? Kako se hraniti za podršku imunitetu? Koji vitamini mi možda trebaju? Kako uvesti teoriju u praksu po pitanju prehrane? Što s veganima i vegetarijancima?

Video je sažeti prilog prvih desetak objava namirnica za imunitet. Većim dijelom slijedi kruženje plodova u prirodi s naglaskom na važnost korištenja sezonskih namirnica.

Trenutno smo po redu vožnje na…

1
objava
1
infografika
1
namirnica