Nutriskop
  • Naslovna
  • Blog
  • Online nutricionist
  • Kontakt
brzi sendvič pršut
29/01/2018 by nutriskop

Brzi sendvič – pršut i sir

Brzi sendvič – pršut i sir- za međuobrok više je od kruh-meso kombinacije. Često zbog misli kako nemamo vremena, odustanemo od ostalih sastojaka. Šteta, jer uz par jednostavnih poteza možemo brzi sendvič dignuti na jednu višu nutritivnu razinu. 

Sendvič je forma obroka, princip kombiniranja slojeva različitih namirnica. Sama riječ dolazi iz engleskog jezika, obrok nastao po ideji Johna Montagua, engleskog plemića (Earl of Sandwich) koji je živio u 18. stoljeću. Obično jedan sloj bude od kruha žitarica, a drugi od suhog mesa ili mliječnih prerađevina. Danas ovaj koncept raširen u mnogim oblicima i načinima, nezaobilazan je dio ponude ulične hrane i fast fooda diljem svijeta.  Omiljen zbog jednostavnosti pripreme, sendvič može biti lagan ili energetski gust. Kada se teško suzdržati od jela čim se vratimo kući, izbor pada na brzi obrok. Sendvič je vrlo često rješenje, posebno ako večera “još nije gotova”. Evo rješenja kako brzi sendvič – pršut i sir – nutritivno obogatiti, uz standarni sastav hladnjaka.

Uravnoteženost u prehrani nije teško postići ako se svjesno biraju sastojci. Serviranju također treba posvetiti pažnju. Koristite začine da bi nagradili čula, uživali u obroku i usporili konzumaciju. Uzmimo kukuruzni baguette, prerezan na dvije šnite ukoso. Polako natrgajte pršut ili šunku, bez puno masti. Namažite svježi kravlji sir na baguette, pospite  dobrim prstohvatom mljevene crvene paprike. Po sendviču polako dekorirajte potočarku ili drugo lisnato povrće, ili začinsko bilje. Dodajte rotkvicu ili rajčicu. Servirajte na mjestu koje služi za odmor misli, a nije ispred televizora, tableta ili drugog monitora. Želimo osviješteno hranjenje, ne besvjesno trpanje.

Brzi sendvič je također odličan izbor za jutarnji obrok jer se brzo slaže a koncentrira hranjivost. Može i kao užina za vrijeme koje se spremate provesti vani, za izlazak van ili šetnja prije večere …

SASTOJCI
  • kukuruzni baguette
  • mladi kravlji sir
  • pršut
  • rotkvica
  • potočarka
  • crvena slatka paprika u prahu
  • origano
  • vlasac, sitno kosan

baguette brzi obroci kruh međuobrok paprika potočarka pršut rotkvica sendvič sir

Previous articleMapiran je genom kavemapiran genom kaveNext article Limun kiseli saveznik imunitetalimun srž

N3BLOG

Samo provjereni tekstovi o hrani i prehrani

Nedavni tekstovi

Cink mineral imuniteta ili generalnog značaja?04/03/2021
Vitamin C za imunitet i sve ostalo06/02/2021
Kako se zdravo hraniti na poslu?30/01/2021
Zobene pahuljice s voćem i orasima01/11/2020

NUTRISKOP FB

Teme iz prehrane

Pratite druge sadržaje

Mapa stranice

  • Naslovna
  • Online nutricionist
  • Blog
  • Kontakt

KONTAKT

+385 91 9102/535
info@nutriskop.hr
pon-pet: 9-17 h

Prehrana u izolaciji

namirnice za imunitet
banana - hranjive koristi banane
Nutriskop © 2020 | Privacy policy | Pravila privatnosti | Izrada: NvN ©

Nutriskop pruža usluge nutricionizma u primjeni za pojedince, klubove i konzalting tvrtki. Pratite nas na društvenim mrežama.

Nu3skop blog

Cink mineral imuniteta ili generalnog značaja?04/03/2021
Vitamin C za imunitet i sve ostalo06/02/2021

Teme iz prehrane

Instagram

nutriskop

Another planet.. Kvarner Another planet.. Kvarner
Jeste li danas osigurali svoju dozu vitamina C iz Jeste li danas osigurali svoju dozu vitamina C iz hrane? Uz obrok citrusa to doista nije teško. Stiže hladna vremenska fronta, trenutak za osviještenost izbora hrane bi bio sad.
.
.
.
#vitaminc #vitamini #nutriskop #hranisezdravo
Kako se zdravo hraniti na poslu? 👷‍♀️ Jed Kako se zdravo hraniti na poslu? 👷‍♀️
Jednostavno pitanje, a kiša odgovora. Najbolje je planirati. Ako je ikako moguće.
Naime, na poslu postoji niz mogućih komplikacija. Na primjer, u uredu ili gdje radi više ljudi uvijek netko nešto slavi🥳, obilježava, donosi, preporučuje, naručuje🤩, kuha za "moraš probati".. i još nekoliko stranica raznih primjera rušilačkih sila za planiranje prehrane.
Naravno, u prehrani nema labavo. Najgore se hrane ljudi koji ne planiraju i jedu neosviješteno (not mindful eating). Idealno bi bilo da svi nose hranu od kuće koju su sami pripremili. Stvarnost je za većinu negdje u sredini, između polica i hladnih vitrina trgovine, stiropora i kartona dostavnih posuda, gotovih obroka u restoranu ili na uslužnom kiosku. Biramo kao politiku, umijeće mogućeg. Onaj najbolji izbor, vlastoručno pripremljena hrana, nije 100% ziher 🧷 da je u prosječnom radnom danu moguć. Zato se pri odgovoru na važno pitanja - kako se zdravo hraniti na poslu treba voditi jednostavnim principima. ☝️
Here goes.. 1,2,3
Piti dovoljno tekućine, ne raditi velike pauze između obroka, birati raznoliko i kvalitetno. Ništa lakše: 1,2,3.. 
Za sve koji žele prepoznati i ukloniti greške, evo pravog štiva. Kako izbjeći prepreke i spasiti se od loših izbora ili junkfooda uz malo planiranja. Lady Gaga bi rekla "bAd  Romance".
Naravno, pritom ciljamo pomoći sebi hranom umjesto odmoći. Više u novom tekstu na Nutriskop blogu.
Link na tekst od cca 12 minuta čitanja je ispod.👇
.
https://www.nutriskop.hr/kako-se-zdravo-hraniti-na-poslu/
.
#prehrananaposlu #naručivanjehrane #dostavahrane #voda #nutriskop #imunitet #nutricionist #raznolikost #hrana #COVID19 #narucivanjehrane #junkfood
Load More... Follow on Instagram

Facebook Feed

Share